Руски депутат: Замразяването на "Южен поток" е енергиен шантаж спрямо Русия

Руски депутат: Замразяването на "Южен поток" е енергиен шантаж спрямо Русия
Калашников смята, че Европа от една страна дава вид, че участва в решаване на конфликта, а от друга "заставя Русия да транспортира газ за Европа само през Украйна". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първият зам.-председател на на комисията по международни въпроси към руската Държавна дума Леонид Калашников определи решението на България да преустанови работата по проекта "Южен поток" като "истински енергиен шантаж"

"Това естествено е свързано с Украйна, с натиска, който се оказва от страна на Европа на Русия", е заявил депутатът пред ИТАР-ТАСС.

Калашников смята, че Европа от една страна дава вид, че участва в решаване на конфликта, а от друга "заставя Русия да транспортира газ за Европа само през Украйна".

"По този начин ни оказва натиск, показвайки, че никакви обходни варианти няма да има. Заобикалят Русия от всички страни", добавил той.

Както премиерът Орешарски вече съобщи, България преустановява работите по проекта "Южен поток" до отстраняване на забележките на Европейската комисия.

По думите му обаче Русия е "била готова за това". "Завоят на изток е оправдан, това отдавна трябваше да бъде направено и активно да се развива сътрудничество с Китай и Югоизточна Азия", каза Калашников.

 

#България #спре #Южен поток #енергиен #шантаж #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници