Google подготвя услугата Nearby за връзка с други хора и устройства наблизо

Google подготвя услугата Nearby за връзка с други хора и устройства наблизо
A A+ A++ A

Google възнамерява да разшири функционалността на технологията Google Now с възможност за взаимодействие с намиращи се наблизо хора, места и предмети. Информацията идва от Android Police и според нея с ъпдейт към Google Play Services ще бъде добавена функцията Nearby. Тя периодично ще активира микрофона, Wi-Fi и Bluetooth възможностите в устройствата на потребителя, който я е активирал, а това ще даде възможност на джаджите да разбират кога до тях има друго устройство и взаимодействат с него според контекста.

Информацията твърди, че потребителите ще могат да избират за кой да бъдат видими, което ще ограничи възможностите на Nearby да действа без знанието на потребителя. Като цяло технологията ще отвори различни възможности за автоматизиране без да се налага на хората да взаимодействат с телефона или таблета си, за да активират тяхната видимост за други устройства. Тук влизат различни сценарии в търговията, домашното автоматизиране, ежедневното взаимодействие с други потребители и т.н. Наскоро и Apple обяви подобна функция в iOS и OS X, която ще позволи на устройствата на Apple да разбират кога са близо и да взаимодействат.

http://www.androidpolice.com/2014/06/06/exclusive-google-will-soon-introduce-nearby-to-let-other-people-places-and-things-know-when-youre-around/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници