Румен Петков: По „Южен поток“ се направиха маса щуротии

Румен Петков:  По „Южен поток“ се направиха маса щуротии
„По „Южен поток“ се направиха маса щуротии с определянето на изпълнителите и ЕК за това е права да реагира с определянето на цената“, заяви Румен Петков. Снимка: bgsever.info
A A+ A++ A

„По „Южен поток“ се направиха маса щуротии с определянето на изпълнителите и ЕК за това е права да реагира с определянето на цената“, заяви пред Нова телевизия Румен Петков от АБВ. По думите му, унизителното в срещата на Орешарски с американските сенатори е, че след нея премиерът е заявил спирането на проекта „Южен поток“ три дни след обявената декларация на американското посолство.

Освен България зад „Южен поток“ стоят Италия, Австрия, Унгария и спирането на този проект засяга интересите и на тези държави. Петков посочи, че решението за проекта е унизително и за Социалистическата партия, както и за цялата страна. „Когато зад гърба на обществото се провеждат срещи, от които може да пострада българският национален интерес – това е унизително“, подчерта той.

„Това, което съм чул от Пламен Орешарски, е, че „Южен поток“ е необходим на България и че трябва да се случи. Според мен това, което Орешарски прави, е усилието да се въведе ред в „Южен поток“, защото има съмнение за това. Моето лично мнение е, че проектът „Южен поток“ трябва да се случи с Орешарски или без него“, заяви народният представител от „Коалиция за България“ и член на Комисията по енергетика Таско Ерменков.

Ерменков каза още, че американски интереси минават през България. „Ние трябва да бъдем национално отговорни политици, трябва да се правят национално отговорни проекти и в никакъв случай не трябва да има разнобой в тях“, каза още Ерменков.

#Румен Петков #Италия #Австрия #Унгария #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници