Прокуратурата поиска 8 години затвор за Орлин Тодоров

Прокуратурата поиска 8 години затвор за Орлин Тодоров
Според прокурор Валентин Вълков в продължилото година и осем месеца дело е доказано по безспорен начин, че Тодоров е извършил тежки умишлени престъпления. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Осем години затвор за бившия началник на сектора за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров поиска прокуратурата.

Тодоров е обвинен за разгласяване на служебна информация по досъдебни производства, като в част от случаите е разгласил държавна тайна, в злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства.

Според прокурор Валентин Вълков в продължилото година и осем месеца дело е доказано по безспорен начин, че Тодоров е извършил тежки умишлени престъпления.

„По закон Тодоров е трябвало да ръководи борбата с организираната престъпност във Великотърновска област, а реално е използвал поста си за обслужване на частни интереси. По негово време в района, що се отнася до МВР, не е имало държава, а самият той е едно от лицата на корупцията в системата на вътрешното министерство“, каза в пледоарията си Вълков, цитиран от БНР.

Две от наказателните дела, които се водят срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов са свързани с Орлин Тодоров.

#прокуратурата #поиска #затвор #Орлин Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници