Слух: iPhone 6 ще има по-голям екран, безжично зареждане, NFC и по-бърза LTE антена

Слух: iPhone 6 ще има по-голям екран, безжично зареждане, NFC и по-бърза LTE антена
A A+ A++ A

VentureBeat са се сдобили с информация за някои от възможностите на следващия iPhone от източник, който по техни думи е "навътре в ситуацията". Според тях следващият смартфон на Apple ще има по-голям екран, по-бърза LTE антена, NFC и безжично зареждане.

Екранът на iPhone 6, освен че ще бъде по-голям, ще заема и по-голям процент от предната част на телефона. Досега екранът на iPhone винаги е заемал относително малка част от предната страна на телефона в сравнение с конкуренцията, тъй като Home бутонът и симетричната горна част отнемат доста пространство. Както LG демонстрира с G2 и G3, ефективното разполагане на дисплея може да накара телефон с голям дисплей да изглежда доста по-малък.

Сега iPhone поддържа стандарта LTE Cat. 4 с максимална скорост до 150 mbps. Според VentureBeat, iPhone 6 ще е съвместим с LTE Cat. 6 и ще поддържа скорости до 300 mbps. Eдно от дългоочакваните допълнения в iPhone са NFC възможностите. Докато флагманите с Android ползват тази технология от години, Apple винаги са я избягвали. iPhone 6 най-накрая ще включва NFC и ще позволява мобилни плащания подобно на Google Wallet в Android.

Според информацията следващият смартфон на Apple ще предложи и още едно дългоочаквано допълнение - възможност за безжично зареждане. В момента има много стандарти за безжично зареждане, но двата основни са Alliance for Wireless Power и Power Matters Alliance. За щастие на потребителите, двата стандарта се споразумяха по-рано тази година, че ще се погрижат всяко устройство, което работи с единия стандарт, да е съвместимо и с другия. За Apple се знае само, че са готови да се обвържат с някой стандарт, но на този етап не е известно с кой.

Въпреки че според VentureBeat източникът им е достоверен, няма начин да сме сигурни преди анонса на самото устройство дали информацията е точна. Освен това, както самите те предупреждават, тези характеристики са част от актуалната спецификация на iPhone 6 и не е изключено Apple да направи промени преди пускането на устройството, както компанията е действала в миналото.

http://venturebeat.com/2014/06/06/apple-source-iphone-6-will-feature-nfc-wireless-charging-better-4g-antenna-a-much-bigger-screen/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници