Клавиатура, която може да намали обема на лаптопите

Клавиатура, която може да намали обема на лаптопите
A A+ A++ A

По време на Computex компания за производство на клавиатури показа прототип на нова клавиатура за лаптопи, благодарение на която лаптопите могат да станат по-тънки. Технологията на Darfon използва магнити, за да задържа клавишите в горна позиция, вместо мембрана или други механични механизми. От компанията дори твърдят, че тяхната технология ще осигури по-дълъг живот на клавиатурата. Според информация на DigiTimes това време може да е с до 50% повече от живота на обикновените клавиатури.

От CNET пък споделят, че не са останали очаровани от клавиатурата, тъй като клавишите са били твърде ниско позиционирани и е било трудно да бъдат отличавани от останалата част на повърхността. По-късно от изданието обаче са попаднали на прототип с по-високо разположени клавиши. Изглежда, че този параметър може да се контролира, а от компанията производител дори твърдят, че може да се контролира електронно. Би било доста удобно, ако всеки потребител сам може да определя изпъкналостта на клавиатурата си.

Производството на клавиатурата се очаква да започне много скоро, тъй като от Darfon вече са получили поръчки от производители на лаптопи и първите устройства, които използват тази клавиатура, би трябвало да видим в края на 2014 или началото на следващата година. От компанията планират да пуснат и външна клавиатура за таблети до края на годината.

http://www.cnet.com/news/darfons-super-thin-maglev-keyboard-will-make-notebooks-even-slimmer/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници