Украински самолет с 49 пътници бе поразен

Украински самолет с 49 пътници бе поразен
Самолет с близо 50 души бе свален край Луганск тази нощ.
A A+ A++ A

Украински военен самолет с най-малко 49 пътници на борда е бил свален в нощта срещу събота. Това е вероятно най-смъртоносното събитие в украинската криза, предаде CNN.

Транспортният самолет "Ил-76" е бил поразен, докато е приближавал летището в източния украински град Луганск, съобщи източник от щаба на антитерористичната операция на украинските въоръжени сили.

"На борда на самолета имаше девет души екипаж и 40 парашутисти. Всички са мъртви", обяви украинският военен говорител Владислав Селезньов.

Бунтовниците цинично и вероломно стреляха с картечница голям калибър и уцелиха самолет Ил-76 на украинските ВВС, който транспортираше войници с цел ротация, при заход за кацане на летището на Луганск, се посочва в цитирано от АФП комюнике на украинското министерство на отбраната.

По-рано в Луганск бе обявена въздушна тревога, след като над града се появиха украински самолети. Евакуация на жителите не е планирана, заяви източник от пресслужбата на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР).

В петък украински вертолети обстрелваха блокпост на ЛНР край село Щастие. Няма данни за загинали и ранени.

Атаката поставя под въпрос изгледите за намаляване на напрежението, породени през последните дни от контактите между новия украински държавен глава Петро Порошенко и руския президент Владимир Путин.

#Луганск #самолет #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници