Оставка в сряда, избори - септември?

Оставка в сряда, избори - септември?
Вицепремиерът Даниела Бобева изпраща "сърчица" в парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставката на кабинета на Пламен Орешарски ще бъде обявена вероятно в сряда - ден след Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев във вторник. Самият кабинет ще работи в оставка поне до средата на юли, пише „Труд".

Това са нагласите в кабинета според източници на вестника. Това означава, че изборите ще се състоят два месеца по-късно, във втората половина на септември.

Кабинетът "Орешарски" ще работи "точно два месеца преди предсрочния вот", каза пред Нова телевизия зам.-шефката на парламента Мая Манолова. И така индиректно потвърди, че явно има съгласие или поне съвпадение на интереси за удължаване на живота на кабинета "Орешарски".

Подобна бе съдбата и на кабинета на Бойко Борисов. Той подаде оставка на 20 февруари, парламентът се разпусна на 13 март, а неговите министри работиха в този период.

Припомняме, че в петък, 13-ти юни, кабинетът оцеля при гласуването на вота на недоверие, внесен от партията на Бойко Борисов за провал във финансовата политика на правителството. "За" прекратяване на мандата гласуваха 109, а 114 подкрепиха кабинета. От справката за гласувалите става ясно, че депутатите от ГЕРБ не са мобилизирали целия си потенциал, а бутоните в зала са натиснали само 85 депутати, при положение че по списък са 93. 22 от гласовете за оставка са дошли от "Атака", а два - от независимите.

 

#Мая Манолова #предсрочни избори #Росен Плевнелиев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници