Борисов: Засилваме се по надолнището

Борисов: Засилваме се по надолнището
Според Борисов тръгваме по пътя на Гърция преди години.
A A+ A++ A

Когато основни кредитни агенции в света почват да свалят оценката за една държава, след това много бързо тя се засилва по надолнището и става Гърция преди години. За съжаление, българите си избраха такива втора, трета и четвърта партия, че сега всички трябва да съжаляваме за загубеното време.

Така пред „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира от Вашингтон понижения кредитен рейтинг на България.

Припомняме, че в петък стана ясно, че Standard&Poor's понижава дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на страната ни в чуждестранна и местна валута - от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A-3', със стабилна перспектива. Причината – преди всичко нестабилната политическа ситуация у нас.

"Просто не трябва да си пророк. Когато познаваш финансовите и икономическите възможности, като виждаш спрените реформи, като виждаш как замразиха пенсионната реформа, как взимат кредити, как харчат без да имат приходи от приходните агенции, то е абсолютно естествено да ни свалят кредитния рейтинг”, посочи още Борисов.

Неговата партия поиска вот на недоверие към кабинета „Орешарски” преди дни именно заради финансовата политика. В петък обаче вотът беше отхвърлен от депутатите.

 

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Гърция #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници