Станишев: Нужен е диалог за стабилност - отговорността е на големите партии

Станишев: Нужен е диалог за стабилност - отговорността е на големите партии
„Трябва да се мисли кое е добро за България. Диалогът е необходим, на основата на политически приоритети за страната. Когато говорим за стабилност, отговорността на големите партии е най-голяма“, посочи Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на БСП Сергей Станишев заяви, че в България е необходим диалог, а големите партии в страната носят най-голямата отговорност.

„Трябва да се мисли кое е добро за България. Диалогът е необходим, на основата на политически приоритети за страната. Когато говорим за стабилност, отговорността на големите партии е най-голяма“, посочи Станишев.

Лидерът на БСП се съгласи с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви по-рано през седмицата, че „една държава, в която БСП и ДПС управляват е разделена“.

„Една държава, в която само ГЕРБ управлява, също е разделена. Аз си давам сметка за това“, отбеляза Борисов в интервю пред в. „Преса“.

„Имаме много различия с г-н Борисов и с партията ГЕРБ през всички последни години, но не мога да не се съглася с тази констатация в голяма степен. Това показва държавническо мислене", коментира Станишев.

„От 2009 г. наблюдаваме едно голямо разделение в обществото и хората са изморени. Те са изморени от постоянната конфронтация между политическите сили и най-вече от безплодността на тази конфронтация в редица случаи. Очевидно е, че диалог е необходим“, заяви Сергей Станишев.

Той подчерта, че в момента в България най-важна е стабилността и „да се изработи перспектива за държавата, икономиката и най-вече за хората“.

„Всички виждат, че има много проблеми в редица области, като се започне от средата за бизнеса, мине се през държавния бюджет, социалната политика, здравеопазването, начинът на функциониране на администрацията. Навсякъде има проблеми, които са натрупани с години. Те трябва да се решават, водейки се най-вече от интереса на страната“, каза още Сергей Станишев.

„В момента предстоят разговори в Европейския съюз за функционирането на Европейския парламент, за бъдещата Комисия, така че България в някакъв смисъл се намира в подобна ситуация – как да се очертае бъдеще за следващия период. Тук няма място за високомерие, от който и да е политик или от самоцелен инат“, завърши лидерът на БСП.

#БСП #ДПС #ГЕРБ #правителство #Сергей Станишев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници