Реформаторите не искат Борисов премиер и Станишев еврокомисар

Реформаторите не искат Борисов премиер и Станишев еврокомисар
Реформаторите настояват за обсъждане на ясни критерии, по които ще бъде номиниран кандидатът за еврокомисар. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторите не приемат възможността за кандидат за български еврокомисар да бъде издигнат лидерът на БСП Сергей Станишев и са против завръщането на Бойко Борисов на премиерския пост.

Ден преди консултациите при президента Реформаторския блок заяви на пресконференция своите очаквания - насрочване на подходяща дата за предсрочни избори, сформиране на силен служебен кабинет, разкриване на всички документи по проекта “Южен поток” и смяна на ръководството на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

"Изказванията на Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Бойко Борисов за Реформаторския блок трябва да се възприемат като предизборна пропаганда, която те са преценили, че им носи успех", заяви лидърт на ДСБ Радан Кънев.

Реформаторите настояват за обсъждане на ясни критерии, по които ще бъде номиниран кандидатът за еврокомисар.

“Бъдещият служебен кабинет трябва да гарантира честността на парламентарните избори. Включително и с номинацията на министъра на вътрешните работи и зам.-министъра на вътрешните работи, които да бъдат консенсусни фигури между всички политически сили, които са поставени в европарламента. Освен това считаме, че предвид досегашното провеждане на избори, е наложителна и смяната от служебното правителство на всички областни управители. Знаете, че голяма част от провеждането на изборите е именно в правомощията на областните управители.”, заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски.







#Бойко Борисов #Сергей Станишев #Реформаторския блок #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино