Граждани протестират пред Президентството по време на КСНС

Граждани протестират пред Президентството по време на КСНС
Преди началото на заседанието движението организира символична кръгла маса, на която присъстват лицата на основните политически партии. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки протестиращи граждани са се събрали пред Президентството, където се провежда извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Зад огражденията пред шадравана са се оформили две групи протестиращи. Едната група са гражданите, организирани от Гражданско движение „ДНЕС“. Те искат партиите да се обединят около няколко приоритета за развитието на държавата. Протестиращите издигнаха плакати с надписи: „България е силна, когато е единна“, „България е за всички“, „Да не се делим“.

Преди началото на  заседанието движението организира символична кръгла маса, на която присъстват лицата на основните политически партии. Това бе провокация към представителите на институциите и на политическите сили да обединят усилията си за единство на нацията и спиране на разделението и политическото противопоставяне.

Другата група протестиращи са хората, които повече от година искат оставката на правителството. Събралите се граждани бият барабани и свирят на свирки.

Пред сградата на Президентството има и представители на партия „Атака“, които издигнаха плакати за избори на 27 юли.

Районът около сградата на президентството е отцепен. Полицейското присъствие в района е изключително засилено.

#граждани #протестират #Президентството #КСНС #гражданско #движение #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници