Служители на МВР излязоха на протест

Служители на МВР излязоха на протест
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици служители на МВР се обявиха против предстоящи промени, свързани със закриване на обектите за столово хранене, от които се ползват служителите от системата на МВР, както и срещу съкращения на стотици служители.

Протестът беше в градинката до МВР, а някои от

лозунгите гласяха "Не на съкращенията", "Искаме си столовото хранене" и "Каква е целта на ликвидацията"

Христо Христов, председател на Национален синдикат на гражданската администрация (НСГА) към МВР уточни, че хората, които са се събрали, протестират срещу масово съкращение, което се предвижда да бъде направено и закриването на цялата система за обществено хранене в столовите на МВР.

По думите му

това се отнася за 255 души, което е над 22 процента от работещите по трудово правоотношение в структурата, която организира социалните дейности

Това е най-масовото съкращение. Затова тези хора са тук, за да кажат волята си, подчерта Христов.

Служителите са против ликвидацията на храненето, защото то е необходимо за нормалната и ефективна работа на полицаите, за да могат да изпълняват те задълженията си. Полицейските синдикати са изразили своята подкрепа за това да се запази тази социална дейност и има техни представители на протеста, уточни Христов.

2,5 млн. лв. са нужните средства и се надяваме ръководството на МВР и на правителството да вземат нужните мерки, за да ги осигурят

защото може би ние сме единствената държавна структура, в която по такъв начин се ликвидира тази дейност, категоричен е той и добави, че нито парламента или правителстото си закриват бюфетите, нито пък другите бюджетни ведомства.

След като обявиха исканията си публично, протестиращите служители

внесоха подписка в МВР, която за няколко дни е събрала над 6 000 подписа

подкрепящи искането да се запазят работните места на тези служители и да не бъдат закривани столовите в МВР.

На излизане от вътрешното министерство Христо Христов обяви, че заместник-министър Йордан Грамов е приел подписката. Изказахме си категоричната позиция, че държим да се вземе решение, което да запази хората на работа и да запази дейността, обясни Христов.

#хранене #съкращения #протест #служители #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници