Антон Кутев: Местан развали правителството

Антон Кутев: Местан развали правителството
Според него кабинетът „Орешарски“ си тръгва, защото европейските избори са показали, че хората не разпознават БСП в това управление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това, че Лютви Местан развали правителството, не е проблем на БСП. Това е политически процес, в който двете сили в кабинета имат различен интерес в даден момент.“ Това заяви в ефира на бТВ депутатът от БСП Антон Кутев.

„Няма как да излезе Местан да зададе времеви хоризонт на правителството до края на годината и да не се очаква, че политическият опонент ще призове за избори веднага. И те си го подхванаха това като мантра“, каза още народният представител.

Според него кабинетът „Орешарски“ си тръгва, защото европейските избори са показали, че хората не разпознават БСП в това управление.

„Вотът показа, че хората не разпознават в това правителство БСП, затова то си тръгва. Нямаше как в тази обстановка да се продължи повече. Няма правителство, което да не си тръгне, но не може да се говори от първия ден, че то няма да издържи мандата си“, категоричен бе Кутев.

По думите му свалянето на правителството не е било цел на БСП. „Ние до последно говорехме за това какво трябва да свърши то до края на годината“, каза депутатът.

Кутев обяви, че човекът, който ще подаде оставката на правителството, е министър-председателят, който „ще го направи цивилизовано, след политическите разговори, които ще се проведат“.

Въпросите относно бъдещето на партията и председателя й ще бъдат решени от Конгреса на левицата, който може да бъде проведен преди изборите или след това.

#Антон Кутев #Лютви Местан #развали #правителство #избори #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници