YouTube ще блокира независими изпълнители

YouTube ще блокира независими изпълнители
A A+ A++ A

От известно време се знае, че YouTube работи по платена услуга за стрийминг на музика без реклами. Изглежда обаче, сайтът смята да премахне съдържанието на всеки независим изпълнител, който не се съгласи с условията на новата услуга. Ако това се случи, някои от по-видните музиканти, които ще бъдат засегнати, са Adele, Arctic Monkeys и Jack White.

Според YouTube тази стъпка се предприема, тъй като не искат да се налага да предоставят съдържание с реклами на потребители, които са платили за премиум услугата. Те твърдят, че вече имат споразумения с 90% от представителите на музикалната индустрия, включително с големи лейбъли като Sony, Warner и Universal.

Лицензионната агенция на много независими изпълнители - Merlin, твърди, че те носят 32,6 процента от приходите на музикалната индустрия и да бъдат премахнати от YouTube, би било огромна грешка. Освен това независимите изпълнители открай време се оплакват от по-лоши лицензионни условия от представителите на големите лейбъли.

YouТube потвърдиха пред Financial Times, че ще започнат да блокират съдържание от изпълнители, които не се съгласят с условията на услугата в следващите дни. Тепърва ще разберем точно какъв ефект ще има това върху популярната услуга за споделяне на видео.

http://www.theguardian.com/technology/2014/jun/17/youtube-indie-labels-music-subscription

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници