Фокусът на „София Прайд 2014“ е за липсата на политическа подкрепа

Фокусът на „София Прайд 2014“ е за липсата на политическа подкрепа
„Фокусът на „София Прайд 2014“ е за липсата на политическа подкрепа при утвърждаването на равноправието на ЛГБТ хората“, заявиха от българската ЛГБТ организация. Снимка: wtfdailyherald.blogspot.com
A A+ A++ A

„Фокусът на „София Прайд 2014“ е за липсата на политическа подкрепа при утвърждаването на равноправието на ЛГБТ хората“, заяви един от организаторите на шествието на хората с различна сексуална ориентация Моника Писанкънева.

„София Прайд 2014“ ще се проведе на 21 юни от 17 ч., като сборен пункт ще бъде Паметникът на Съветската армия в София. Тъй като организаторите на прайда обжалват писма на Столичната община, все още не е уточнен маршрутът, по който парадът ще премине. Концертът, с който ще приключи „София Прайд 2014“, ще бъде открит от певицата Теди Кацарова, а за да подкрепи ЛГБТ хората в България, вече е пристигнал и доскорошният британски евродепутат Майкъл Кешмън.

Тази година „София Прайд“ е с рекордно нисък бюджет, който е около 12 хиляди лв. Средствата са осигурени от частни дарители, като сред тях е Американското посолство в България. Писанкънева увери, че след събитието организаторите ще публикуват финансовия си отчет.

„Тук съм, за да подкрепя ЛГБТ хората и „София Прайд“ и да напомня, че многообразието и човешките права са основна ценност на ЕС“, заяви на свой ред доскорошният британски евродепутат с хомосексуална ориентация Майкъл Кешман.

 

#България #ЛГБТ #София прайд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници