"Мтел" тества нова технология за виртуализация на мрежовите функции

"Мтел" тества нова технология за виртуализация на мрежовите функции
A A+ A++ A

"Мтел" обяви, че е сред първите телекоми в Европа, които успешно са тествали технологията Network Function Virtualization (NFV) в партньорство с базираната в Бостън компания Affirmed Networks. В основата си технологията дава възможност за по-добра организация на работните процеси в една мрежа чрез виртуализация на функциите й. Това позволява динамичното преразпределяне на мрежовите ресурси и дава възможност на оператора да реагира по-бързо в зависимост от моментните нужди на клиентите и бързо да предложи допълнителен капацитет на места, в които има нужда от такъв.

На пресконференцията "Мтел" демонстрира HD видеострийминг през LTE мрежата си с NFV. На живо от стадион "Георги Аспарухов" се включиха журналистите от Дарик радио Михаил Дюзев и Иво Райчев, които показаха, че стадионът е място, на което в бъдеще ще се усетят ползите от NFV. Заради струпването на много хора при футболни мачове или концерти трафикът се увеличава многократно и мобилната мрежа се натоварва извън нормалното.

Подобна ситуация възниква и по време на големи празници като Нова година. В тези случаи чрез NFV технологията телекомите могат да действат по-гъвкаво и по-бързо, за да подсигурят необходимия капацитет, без да разчитат на специализирано оборудване. Новата технология улеснява софтуерното добавяне или премахване на ресурси, когато е необходимо. Тестовете на NFV са част от технологичната стратегия на ТАГ и освен в България, такива са правени и в Хърватия, като предстоят и в други държави.

http://www.businesswire.com/news/home/20140619005577/en/Mtel-Completes-Successful-Trial-Affirmed-Networks

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници