Градският транспорт влиза в система за „интелигентен трафик“

Градският транспорт влиза в система за „интелигентен трафик“
Около 80% от превозните средства на градския транспорт ще бъдат включени в интелигентна система за управление на трафика. Снимка: www.gustonews.bg
A A+ A++ A

„Около 80% от превозните средства на градския транспорт ще бъдат включени в интелигентна система за управление на трафика, което ще позволи да преминават с приоритет през кръстовищата. Така ще се намалят закъсненията на обществения транспорт в централната част на града“, каза в интервю за Агенция „Фокус” заместник-кметът по транспорта на Столична община Любомир Христов.

„Това е един от компонентите от проекта за интегриран градски транспорт, който се реализира с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие”, националния бюджет и от бюджета на Столична община. В този проект са включени доставката на нови тролеи за градски транспорт в София, което се изпълнява в график и една част от тях вече са пуснати в експлоатация“, допълни Христов.

Рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. „България”, което се изпълнява в момента, също е част от тази програма. Там се планира да се пуснат и нови мотриси, които бяха доставени в началото на тази година”. „В програмата са включени и 600 електронно-информационни табла – на около ¼ от спирките на градския транспорт ще бъдат поставени нови и ще дават информация в реално време”, допълни той.

Стана ясно още, че е в ход проектът за трамвайна линия от ж.к. „Дървеница” до Семинарията и в момента е в процес на обсъждане в комисиите на общинския съвет.

#транспорт #трафик #България #мотриси #Дървеница #Семинарията #Любомир Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници