Опасният язовир край село Ботево е бил напълно източен

Опасният язовир край село Ботево е бил напълно източен
Язовирът край село Ботево е бил напълно източен през нощта, увери кметът на Аксаково. Снимка: angler.blog.bg
A A+ A++ A

„Язовирът край село Ботево е бил напълно източен през нощта“, каза за Радио „Фокус“ кметът на Аксаково Атанас Стоилов и уточни, че в случая е поддал преливникът, а не стената, която е здрава. Вечерта нивото на реката, намираща се в близост до язовира, е паднало. „До края на деня оставаме в постоянно наблюдение, има специалисти от общината, полицията и пожарната, като се надяваме до края на деня да се нормализира животът в село Ботево“, допълни кметът на Аксаково.

„Тъй като той не е много дълбок, не очаквахме да се случи това, което вървеше в медийното пространство, че ще има някаква огромна приливна вълна. Въпреки това бяха взети всички възможни мерки и хората бяха евакуирани“, разясни кметът на Аксаково.

Друг проблем, за който алармира Стоилов, е подходът към село Генерал Кантарджиево, където половината мост е отнесен. В момента се изготвя проект, защото според Стоилов е необходимо изграждането на абсолютно нов мост в района.

На въпрос, на колко възлизат щетите от пороите в община Аксаково, кметът заяви, че засега няма точна информация, но при всяко положение проектите, с които ще кандидатства общината, ще са над 5 млн. лв. Той посочи, че има няколко дерета, които са пострадали, както и мостови съоръжения.

#Ботево #Аксаково #Атанас Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници