Sony Action Cam HDR-AS100VR успешно предизвиква GoPro

Sony Action Cam HDR-AS100VR успешно предизвиква GoPro
A A+ A++ A

Sony вече предлага широка гама от водоустойчиви смартфони, но въпреки това те не са особено подходящи за употреба в по-екстремни условия. За щастие, компанията мисли и за феновете на активния начин на живот и има гама от екшън камери, която става все по-добра с всеки нов продукт. Наскоро получихме възможност за работа с новата Action Cam HDR-AS100VR и устройството определено има с какво да конкурира най-популярното име в този пазарен сегмент - GoPro.

Камерата вече е устойчива на водни пръски и без специалния защитен калъф, а подобрената функция SteadyShot се справя много по-добре в изглаждането на вибрациите спрямо предшествениците си. Устройството има и подобрено качество на изображението благодарение на новия 170-градусов широкоъгълен обектив ZEISS Tessar, 13.5-мегапикселовия Exmor R CMOS сензор и процесора за изображения BIONZ X.

Последният се грижи за качествения видеозапис с Full HD качество, като вече се поддържа и форматът XAVC S, който дава възможност за запис при битрейт 50Mbps. Камерата има вграден GPS приемник за запазване на данни за местоположението на заснетото, а събраната информация после може ефектно да се покаже върху видеото при редактиране с приложението PlayMemories Home.

Сред останалите екстри са свързване със смартфон чрез NFC и управление чрез приложението PlayMemories Mobile, запис на видео със скорост 120 кадъра в секунда, или 240 fps със звук, добавяне на времеви код за по-лесен последващ монтаж и др. Възможно е дори управлението чрез подобното на часовник дистанционно управление RM-LVR1 Live-View, което е налично в комплекта. Преди дни Sony пусна и ъпдейт, който добави възможност за предаване на видео на живо през Ustream нов режим за снимане Motion Shot с наслагване на кадрите един върху друг, самоснимачка и опция за бързо заснемане на серия от снимки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници