Футбол: Хамес Родригес изстреля Колумбия на четвъртфинал

Футбол: Хамес Родригес изстреля Колумбия на четвъртфинал
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Колумбия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство, след като победи Уругвай с 2:0 с два страхотни гола на звездата си Хамес Родригес.

Успехът е исторически за южноамериканската страна, която за първи път намира място сред най-добрите 8 на Световно първенство. Колумбийците продължиха с отличните си изяви от груповата фаза, където записаха три успеха, и днес тотално надиграха своите съперници и напълно заслужено стигнаха до успеха. Възпитаниците на Хосе Пекерман контролираха събитията от самото начало на "Маракана", но трудно стигаха до голови положения.

В 28-та минута Хамес Родригес избухна с брилянтно попадение. Офанзивният футболист на Монако си спря една топка на гърди близо до границата на наказателното поле и преди тя да падне на земята я заби със страхотен изстрел с левия крак във вратата на Муслера.



Колумбийците продължиха със силната си игра и след почивката и това даде резултат в 50-та минута, когато страхотна много ходова атака завърши с отлична асистенция на Хуан Куадрадо към Родригес, който се разписа на празна врата. Това бе пето попадение на младия футболист на Мондиала, с което той излезе еднолично на върха на голмайсторската листа.

В оставащите минути уругвайците натиснаха в търсене на обрат, като стигнаха до няколко добри положения, но Оспина бе отличен на вратата на Колумбия и спаси опасните изстрели на Кристиан Родригес, Единсон Кавани и Максимилиано Перейра. В крайна сметка двубоят завърши при 2:0 и Колумбия се класира за 1/4-финалите на Световното първенство, където ще се изправи срещу домакина Бразилия. /БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници