Гологърди украинки „откраднаха“ урната с бюлетината на Путин

Гологърди украинки „откраднаха“ урната с бюлетината на Путин
Активистките на „Фемен“ атакуваха и избирателната секция, в която гласува през 2010 г. настоящият украински президент Виктор Янукович. Снимка: zik.ua
A A+ A++ A

Три активистки на украинското феминистко движение „Фемен“ демонстрираха с голи гърди в изборната секция, където току-що бе гласувал Владимир Путин.

Девойките нахлули в секцията с възгласи „Путин крадец!“ и надписи „Крада за Путин“ с черно мастило на гърдите си, съобщават АФП и БГНЕС. Полицаите обаче бързо ги изтикали навън, без въобще да се церемонят.

Според сайта femen.livejournal.com трите активистки искали да откраднат урната, в която минути преди това сегашният руски премиер и фаворит на днешните избори бе пуснал бюлетината си.

Това не е първият протест на „Фемен“ срещу руския премиер. На 27 ноември 2010 г., когато той беше на посещение в Украйна, гологърдите активистки скандираха лозунги срещу него пред паметника на основателя на СССР Владимир Ленин в Киев.

Движението „Фемен“ се превърна в истинско явление най-напред в Украйна, а след това в Европа, с организираните протестни акции с голи гърди. Те протестират срещу условията, при които живеят и работят жените, срещу корупцията, проституцията, икономическото и социалното неравенство.

През 2010 г. четири активистки на „Фемен“ се разсъблякоха по време на президентските избори в Украйна в изборната секция на Виктор Янукович, който бе избран за държавен глава.

#Владимир Путин #ФЕМЕН #избирателна секция #премиер #Украйна #Виктор Янукович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници