Благоевградчани „обесиха“ монополистите в България

Благоевградчани „обесиха“ монополистите в България
Протестиращи срещу монополистите на българския пазар „обесиха“ ритуално чучела, наречени на „Лукойл“, ЧЕЗ и мобилните оператори. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Протестиращи срещу монополистите на българския пазар „обесиха“ ритуално чучела, наречени на „Лукойл“, ЧЕЗ и мобилните оператори.

Ритуалното „обесване“ на монополистите на българския пазар бе гвоздеят в поредния протест срещу цените на горивата в Благоевград, предаде БГНЕС.

Протестиращите провесиха чучелата от парапета на моста на главен път Е-79 София–Кулата.

Над 100 автомобила, мотоциклети и таксита участваха в поредния протест срещу високите цени на горивата в Благоевград.

Обичайно шествието тръгна от паркинга пред ЮЗУ „Неофит Рилски“ в 14.30 часа. След като измина цялото протежение на булевард „Димитър Солунски“, шествието, водено както и миналата неделя от велосипедисти, спря срещу моста на влизане в квартал „Струмско“.

Оттам водачът на протестите, координаторът на ГС „Сила“ Людмила Манова и двама мъже провесиха чучелата на „Лукойл“, ЧЕЗ и мобилните оператори. „Опя“ ги превъплътилият се като поп рокер Стоян Величков.

„Айде мир вам и никога не се връщайте в тази обрулена страна“, отсече Стоян Величков.

След това шествието, предвождано от патрулка, с клаксони премина под поклащащите се от вятъра крака на обесените монополисти.

Оттам шествието на протестиращите завъртя покрай квартал „Струмско“ и се отправи към квартал „Грамада“ с намерението да блокира бензиностанцията на „Лукойл“ на булевард „Покровнишко шосе“.

#Благоевград #мобилните оператори #ЧЕЗ #„Лукойл“ #шествие #протестиращи #цени #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници