Илияна Йотова: Чакат ни тежки избори

Илияна Йотова: Чакат ни тежки избори
Според Йотова оставката на Станишев е достойно поведение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Чакат ни много тежки избори. Изпитанието ще бъде сериозно за всички наши симпатизанти и избиратели, за всички български граждани", това заяви за БНТ в неделя сутрин евродепутатът Илияна Йотова и призна, че резултатите от последните европейски избори за БСП не бяха добри. Тя прогнозира, че в следващите седмици ще има много сериозно раздвижване в партията и видими промени, които няма да се дължат само на смяната на лидера, а и на задълбочените анализи, които са направени от членовете й, а сериозните грешки са осъзнати и обяснени. Оставката на Станишев тя определи като достойно и мъжко поведение.

Илияна Йотова е оптимист за представянето на БСП на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Тя беше категорична, че “ние ще имаме резултат, който ще разбие на пух и прах доста схеми, които сега предварително се редят от нашите политически опоненти. БСП ще бъде незаобиколим фактор и в следващото управление”.

На въпрос дали БСП трябва да бъде водена от жена, Йотова отговори: „Време е“. Самата тя обаче не е кандидат за този пост. Относно Драгомир Стойнев Йотова посочи, че енергийният министър има своите основания да се кандидатира за лидер на партията. Йотова също заяви, че Румен Овчаров също няма да се кандидатира за председател на БСП.

„В правителството на Пламен Орешарски няма ваши и наши, това е кабинет, подкрепен от две парламентарни партии. Мерките в социалната сфера обаче не бяха достатъчни“, заяви Йотова. Според нея кабинетът има няколко важни неща, като избор на представител в Европейската комисия. Тя не изключи това да бъде Станишев.

#Илияна Йотова #Сергей Станишев #БСП #избори #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници