Лавров идва в България заради „Южен поток“?

Лавров идва в България заради „Южен поток“?
Бъдещето на проекта „Южен поток“ най-вероятно ще бъде една от темите на разговорите по време на визитата у нас на руския външен министър Сергей Лавров. Снимка: kazanfirst.ru
A A+ A++ A

Бъдещето на проекта „Южен поток“ най-вероятно ще бъде една от темите на разговорите по време на визитата у нас на руския външен министър Сергей Лавров, твърдят руски медии.

Лавров пристига на двудневно посещение в страната ни в понеделник, в рамките на което ще се срещне с премира Пламен Орешарски, президента Росен Плевнелиев, външния министър Кристиян Вигенин и председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Работите по строителството на газопровода „Южен поток“ на българска територия бяха замразени от правителството в началото на юни. Това се случи непосредствено след срещата на българския премиер с американски сенатори. Тогава Орешарски беше категоричен, че проектът ще бъде възобновен само ако всички забележки на Европа бъдат отстранени.

Два протеста се готвят в София заради посещението на Сергей Лавров. Организира ги „Протестна мрежа“ заради подозренията им, че на това посещение ще се подписват неясни и скрити споразумения, най-вече около „Южен поток“.

#Лавров #Южен поток #Протестна мрежа #споразумения #Плевнелиев #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници