Огнян Минчев: Лавров ще каже на Орешарски как да подаде оставка

Огнян Минчев: Лавров ще  каже на Орешарски как да подаде оставка
Това българско правителство няма потенциала да води нито национална политика, нито политика в интерес на друга държава, заяви Минчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството се гърчи в мъртвата хватка на необходимостта да обслужва тези, в името на чиито интереси беше сформирано миналата година, а именно руските интереси в направление „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“, а от друга страна, все пак българското правителство не може да не се съобразява, че България е член на ЕС и европейското законодателство не може да бъде заобикаляно без последствия, коментира политологът Огнян Минчев пред БНР.

„Това българско правителство няма потенциала да води нито национална политика, нито политика в интерес на друга държава“, заяви Минчев.

„Българското правителство ще обяснява на безмилостния Лавров, че Русия ще трябва да постигне своето споразумение с Брюксел, за да може България да осъществи ангажимента си към Русия, свързан с „Южен поток“. Ако България си позволи директно да пренебрегне европейското законодателство, това ще доведе до много сериозни последствия, включително и големи глоби“, допълни политологът.

Според него посещението на Лавров може да окаже въздействие и върху начина, по който това правителство ще подаде оставка и дали изобщо ще подаде оставка.

„Ако в Москва е взето решение да се отложи оставката, докато се разчистят облаците над „Южен поток“, не изключвам това правителство да направи завой и да каже, че няма да подаде оставка... На този етап в българските политически консултации няма ангажимент за оставка“, заяви Огнян Минчев.

#Сергей Лавров #Лавров #Огнян Минчев #Минчев #оставка #Москва #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници