Продават село в италианските Алпи за 245 000 евро

Продават село в италианските Алпи за 245 000 евро
A A+ A++ A

Живописно село в италианските Алпи е предложено на търг в Ebay с начална цена от едва 245 000 евро.

Има обаче и една уловка: много от 14-те дървени и каменни къщи и 50-те прилежащи постройки в планинското село са изоставени и възстановяването им ще струва стотици хиляди евро. Едно от условията за продажбата е къщите да запазят отличителната си архитектура и да бъдат ремонтирани според местните традиции.

Селото се намира в близост до националния парк „Гран Парадизо“, обширна защитена област с планински върхове и долини, обитавана от диви кози, диви антилопи и орли. Първоначално той бил ловен резерват за крал Виктор Емануил Втори, първия крал на Италия, но през 1922 г. става първият национален парк в Италия.

Селото беше обявено за продажба в Ebay от малцината му останали жители, които се надяват, че ще се появи купувач. Населението на селото рязко намаляло в последните години, тъй като младите хора избирали да живеят в по-големи градове в търсене на работа. Идеята е то да бъде превърнато в туристическа атракция, а порутените му каменни къщи и хамбари да станат хотели или ресторанти.

Собствениците изтъкват, че селото е спокойно и отдалечено, обградено от девствена природа, но в същото време се намира само на 48 км от Торино.

#Италия #село #продава се #eBay

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници