Стрелба по маршрутка в Луганск, има жертви и ранени

Стрелба по маршрутка в Луганск, има жертви и ранени
Размириците в Луганск продължават.
A A+ A++ A

Маршрутка с пътници попадна под артилерийски обстрел в Луганск, при което двама загинаха, а други четирима бяха ранени, информира ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на градския съвет.

Пострадалите са настанени в болница, а пресслужбата се обърна към жителите на града с молба да избягват движението из града освен при "остра нужда".

Свещеник от източнокатолическата (униатска) църква е бил отвлечен от въоръжената група "Руска православна армия" на 3 юли, предаде Франс прес. 43-годишният отец Тихон, който е подлагал на сериозни критики сепаратистите от "Донецката народна република", е задържан "като особено опасен престъпник".

"Руската православна армия" го принуждава да работи и не му позволява да се обади на семейството си, разкри пасторът Сергий Косяк. Свещеници и лидери на униатите, протестантите, мюсюлманите и следващите Руската православна църква подписаха петиция към кмета на Донецк с искане да помогне за освобождаването на отвлечения.

Украинските сили за сигурност са нанесли въздушен удар по Донецк, съобщава ИТАР-ТАСС. Повредени са няколко жилища, няма данни за пострадали. През нощта въоръжена група обстреляла контролно-пропускателен пункт на украинските въоръжени сили. Един войник е бил тежко ранен и е опериран. Засега няма данни за извършителите.

Украинският президент Петро Порошенко приравни участниците в антитерористичната операция в източната част на страната с ветераните от войната. Семействата на загиналите ще получават социална помощ.

Украинската армия ще продължи антитерористичната операция в източната част на страната, заяви на брифинг в Киев прессекретарят на информационно-аналитичния център на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко. Той обеща изпълнението на плана, държан в тайна, да стане "неприятна изненада за терористите". В същото време държавната авиационна служба затвори въздушното пространство на Украйна поради операцията.

Върховният съвет на самопровъзгласилата се Луганска народна република утвърди кандидатурата на Марат Баширов за председател на Съвета на министрите на ЛНР. Той заяви, че приоритет за дейността на Съвета в близкото бъдеще ще бъдат икономическите и стопанските въпроси.

#Луганск #Донецк #Украйна #Петро Порошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници