Първа снимка на очилата за виртуална реалност на Samsung

Първа снимка на очилата за виртуална реалност на Samsung
A A+ A++ A

От SamMobile публикуват снимки на очилата за виртуална реалност на Samsung, за които вече сме писали. Устройството се казва Gear VR и е разработено в сътрудничество с Oculus VR. Въпреки по-ранни спекулации най-уместното сравнение на Gear VR е с проекта Cardboard, който Google представи по време на I/O конференцията тази година - това са изработени от картон очила, които използват смартфонa на потребителя за създаване на ефект на виртуална реалност с поставянето му пред очите.

Gear VR също ще зависи изцяло от смартфона ви и ще се закрепва за главата с еластична лента. За да предотвратят дезориентирането на потребителите, Samsung са предвидили и възможност за гледка към околния свят чрез ползване на основната камера на телефона. Gear VR ще има вграден тъчпад, който ще осигурява възможност за контрол на софтуера, който е разработен от Oculus VR. Очакваме устройството да бъде представено по време на IFA 2014 в началото на септември заедно с Galaxy Note 4, а очакванията са, че ще бъде много евтино.

http://www.sammobile.com/2014/07/08/exclusive-samsungs-virtual-reality-headset-will-be-called-gear-vr-launch-at-ifa-2014/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници