Засилен миграционен натиск по българо-турската граница

Засилен миграционен натиск по българо-турската граница
По думите на Цветлин Йовчев този натиск е повече от два пъти по-силен в сравнение с този от миналата година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отново има засилен миграционен натиск основно по българо-турската граница, но няма опасност от кризисна ситуация. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, цитиран от „Фокус”.

По думите му този натиск е повече от два пъти по-силен в сравнение с този от миналата година.

„В повечето от дните ние успяваме да предотвратим нелегалното преминаване на българската граница на повече от 150 души на ден”, обясни Йовчев.

По думите му към момента няма кризисна ситуация. Той обясни, че има около 50% незапълнен капацитет в местата за настаняване на бежанци.

„Мисля, че стабилно управляваме процесите, но това е една област, в която много внимателно трябва да следим всичко, което се случва”, обясни Йовчев.

България е изпълнила плана за овладяване на кризисната ситуация, породена от засиления миграционен натиск.

„Успехът на България се признава от всички, както от еврокомисаря Сесилия Малмстрьом, така също и от „Frontex” (European Union Agency). В момента ще бъде изготвен наръчник от добри практики, като за положителен пример за добро взаимодействие и успешна политика в тази област ще бъде посочена България”, каза още министър Цветлин Йовчев.

#засилен #миграционен #натиск #българо-турската #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници