Blocks е модулен "умен часовник"

Blocks е модулен "умен часовник"
A A+ A++ A

Екипът, създал "умния часовник" Blocks, се опитва да направи малка революция при този вид аксесоари. Дизайнерите на устройството са решили да използват популярната концепция за модулно устройство, което се конфигурира според нуждите на потребителя.
Така например желаещите по-издръжлива батерия могат да си я добавят без проблем за сметка на нещо друго. Ако искате да използвате устройството за фитнес, ще можете да добавите акселерометър и жироскоп, а като екстри се предлагат пулсомер и сензор за измерване на нивото на кислород в кръвта. Blocks предлага като опции термометър, GPS модул и още много други сензори за всеки вкус и нужда.
Устройството има вариант и със SIM карта, както и с камера, микрофон и NFC чип. Естествено, всичко това не може да се побере наведнъж в часовника, така че потребителят ще има тежкия избор какви точно екстри да подбере.
Към момента Blocks все още е само концептуално устройство и е далеч от своята пазарна премиера. Но демонстрираният в Лондон прототип показва нагледно, че такъв вид джаджи крият огромен потенциал.

http://www.engadget.com/2014/07/08/blocks-modular-smartwatch/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници