Ще гласуват оставката на кабинета в сряда, ако Орешарски я внесе

Ще гласуват оставката на кабинета в сряда, ако  Орешарски я внесе
Миков заяви, че след поставения ултиматум от ГЕРБ за гласуване на оставка на правителството, за да влязат в пленарната зала, на практика работата на парламента е приключила. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание ще гласува оставката на кабинета в сряда, ако има внесена оставка от премиера Пламен Орешарски, заяви председателят на парламента Михаил Миков, предаде БНР.

Миков заяви, че след поставения ултиматум от ГЕРБ за гласуване на оставка на правителството, за да влязат в пленарната зала, на практика работата на парламента е приключила.

„На хората обяснете, че парламентът приключва дейността си, приключва я по един начин, който не е естествен, но не е изненадващ, защото в 42-рото Народно събрание имаше много такива случаи. И още веднъж им обяснете, че народните представители се изпращат на избори в Народното събрание, за да отстояват политическите си тези, идеи, аргументи, мотиви в пленарната зала, а не в коридорите и най-вече пред вас. Утре съм тук и смятам една голяма част от народните представители, ако има достатъчно, тоест 121, да има заседание на Народното събрание“, заяви Миков, коментирайки липсата на кворум в парламента в четвъртък.

„Ще бъде некоректно с оглед постигнатото съгласие за провеждане на избори есента“, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков по отношение на това, дали може да се отложи във времето оставката на правителството. „Ние, от социалистическата партия, сме приели това и ще го отстояваме с всички възможни средства. Ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства, има такива. Смятам, че всичко ще се развие, както е обещано на гражданите“, допълни той, но заяви, че юридически е възможно да има забавяне.

#Михаил Миков #Миков #оставка #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници