Миков влиза в битката за лидерското място на БСП

Миков влиза в битката за лидерското място на БСП
Миков ще се бори за лидерския пост в БСП.
A A+ A++ A

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е номиниран за лидерския пост в БСП. Това съобщи самият той след приключване на заседанието на социалистическата партия в четвъртък.

На въпрос дали е получил номинация за председател на БСП, той отговори положително и добави, че ще я приеме. Още преди няколко дни Миков увери, че със сигурност ще участва в битката за лидерския пост в левицата, ако бъде номиниран.

Досега участие в надпреварата за длъжността са заявили две ключови дами в БСП – Мая Манолова и Корнелия Нинова. Такова е и намерението и на настоящия енергиен министър - Драгомир Стойнев.

Припомняме, че преди около две седмици лидерът на БСП Сергей Станишев съобщи, че напуска председателския пост, а негов наследник ще бъде избран на Конгрес на левицата на 27 юли. Още след обявяването на решението на Станишев стана ясно, че желаещите да заемат мястото му са много. Сред спряганите имена бяха тези на Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов и Стефан Данаилов.

#Михаил Миков #БСП #Мая Манолова #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници