На борда на катастрофиралия боинг имало 80 деца?

На борда на катастрофиралия боинг имало 80 деца?
Вероятно на борда на разбилия се самолет е имало доста деца. Снимка: abcnews.go.com
A A+ A++ A

На борда на катастрофиралия в Украйна малайзийски самолет е имало 80 деца, съобщава УНН, позовавайки се на неуточнени потребители на Фейсбук. Информацията не е потвърдена.

Сътрудници на украинското министерство на извънредните ситуации работят на мястото на падане на малайзийския самолет в Донецка област. Припомняме, че в четвъртък вечер Боинг 777 на Малайзийските авиолинии катастрофира в Източна Украйна с 295 души на борда.

Сътрудници на украинското министерство на извънредните ситуации са от градовете Торез, Шахтьорск и Снежное. Те отбелязват мястото на намиране на тела и установяват щаб.

Опълченците от батальона „Восток” обезпечават само охраната на мястото. Те пропускат спасители и журналисти , но не и местни жители. На място се очакват съдебно медицински експерти от Донецк. Опълченците обещават да им оказват всякакви съдействие.

Междувременно правителството на Великобритания проучва информацията за катастрофата на малайзийски самолет.

„Шокиран съм и опечален от катастрофата на малайзийски самолет. Чиновници от британското правителство са се събрали на среща, с цел проучване на фактите”, заяви британският премиер Дейвид Камерън.

Интерфакс съобщава, че на борда на катастрофиралия малайзийски самолет в Донецка област не е имало граждани на Русия. Медията се позовава на изявление на министъра на извънредните ситуации Владимир Пучков. Пучков отбеляза, че Русия е готова да вземе участие в спасителните операции.

„Русия е отправила официално запитване. Ние сме готови да участваме в спасителните операции”, заяви Пучков.

Съветникът на МВР на Украйна Антон Геращенко от друга страна заяви, че Украински военнослужещи са забелязали изстрелването на ракета, която може би е причината за падането на самолет в Донецка област, предаде „Украинская правда”.

„ Наши военни за забелязали факта на изстрелването на ракета. В този район се намира огромно количество военна техника., в това число и ракетен комплекс „Бук”, заяви Геращенко.

 

#Малайзийски авиолинии #самолет #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници