Първа жертва на смъртоносния вирус ебола в Лагос

Първа жертва на смъртоносния вирус ебола в Лагос
Мъж почина от опасния вирус ебола в Африка. Снимка: www.nbcnews.com
A A+ A++ A

40-годишен мъж почина от смъртоносния вирус ебола в африканския мегаполис Лагос, пише "Гардиън". Състоянието му се е влошило бързо.

Представители на Световната здравна организация потвърдиха, че проба от Нигерия е била тествана за ебола, но резултатите не са обявени.

Смъртният случай в Нигерия увеличи тревогата за трансграничното развитие на заболяването, което се разрасна в голяма епидемия в три държави от Западна Африка.

Най-малко 660 души са загинали в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне, като след ебола за първи път беше диагностицирана през февруари.

Патогенът се предава чрез контакт с телесни течности на заразените пациенти и няма известно лечение, въпреки че шансовете за оцеляване са драстично по-големи при ранно откриване.

Вирусът се изразява в болезнена треска с вътрешни и външни кръвоизливи и увреждане на тъканите. Експертите са разтревожени от широкото географско разпространение на болестта от вътрешния горски район на Гвинея, откъдето тя произхожда, до гъсто населените крайбрежни райони.

 

#Африка #ебола #Лагос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници