За БСП е добре, че Станишев не й е лидер, смята Т. Германов

За БСП е добре, че Станишев не й е лидер, смята Т. Германов
На БСП й предстоят няколко фронта в бъдеще, заяви Германов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Важният знак, който БСП даде, е, че Сергей Станишев вече не е неин председател и това е положителен знак, тъй като това е човек, разбира се, със своите качества и достижения, но който доведе тази партия, най-голямата, най-старата, до 11 последователни изборни загуби, каза политологът Теофан Германов пред БНР.

„За първи път от 1994 година рухва моделът, в който млад човек, посочен от предишния лидер, повежда БСП. В крайна сметка Михаил Миков има политическа биография. Драгомир Стойнев също има такава биография. Положителен знак е, че е сложен край на системата, в която предишният лидер посочва един млад човек без биография, без особен стаж, за първия пост. /…/ Всичките деветима кандидати имат своето място, няма човек без биография, без минало в БСП“, добави той.

Германов коментира избора на Михаил Миков за лидер на БСП.

„Не може в една 120-годишна партия да започнем изцяло на чисто. Нормално е да има една приемственост. На БСП й предстоят няколко фронта в бъдеще. Първият са парламентарните избори на 5 октомври, които ще бъдат много тежки. Предстои много сложна подготовка за едни местни избори, които са само след година и два-три месеца. БСП винаги е била силна на местните вотове. Предстоят едни президентски избори, които също са решителен сблъсък. Така че предстои един тежък път на БСП и е много важно лидерът да бъде и умиротворител. В този смисъл новият лидер трябва да върне БСП към автентичните й ценности, една от които е колективното ръководство, вслушването в структурите, и от друга страна, трябва да намери пътя към своите опоненти“, уточни експертът.

#Михаил Миков #Миков #БСП #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници