„Лемън Брадърс“ почва да си плаща дълговете

„Лемън Брадърс“ почва да си плаща дълговете
Американската банка „Лемън Брадърс“ съобщи, че официално излиза от процеса по обявяване на фалит, което ще й позволи да върне дълговете към кредиторите си. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американската банка „Лемън Брадърс“ съобщи, че официално излиза от процеса по обявяване на фалит, което ще й позволи да върне дълговете към кредиторите си.

„Горди сме да обявим излизането на „Лемън“ от глава 11 (от американския закон за фалитите) и влизането в последния етап от процеса – връщането на пари на кредиторите“, съобщи в комюнике представителят на банката Джон Съкоу, предаде БГНЕС.

Но „Лемън Брадърс“, чиито основни активи вече бяха купени от конкурентите й като „Барклис“, няма да възобнови дейността си.

Става въпрос за нов етап на закриване на банката, който открива пътя за преразпределянето на активи за около 65 млрд. долара.

Преди три години и половина изчезването на „Лемън Брадърс“, едно от най-престижните банкови учреждения на Уолстрийт, предизвика шок в целия свят и доближи цялата финансова система до ръба на пропастта.

#фалит #дългове #банка #„Лемън Брадърс“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино