Брендо тайно напуснал страната

Брендо тайно напуснал страната
Евелин Банев – Брендо е отпътувал за Швейцария миналата седмица. Снимка: news7.bg
A A+ A++ A

Соченият за „кокаинов крал“ Евелин Банев – Брендо е заминал за Женева. Банев, който наскоро бе оправдан от Софийския апелативен съд по делото за организиране и участие в престъпна група за пране на пари от кокаин, отпътувал тайно още миналата седмица, твърди вестник „Всеки ден“.

Изданието уточнява, че Брендо е напуснал страната съвсем законно, защото до евентуалното обжалване на оправдателната присъда пред Върховния касационен съд той може да пътува.
Въпреки това Банев се постарал да лети незабелязано от съображения за сигурност.

Причината за пътуването му до Швейцария е скандал за имоти там. Той притежава няколко апартамента в Монтрьо и вила на брега на Женевското езеро, които прокуратурата обяви, че може да бъдат конфискувани. Повод за конфискацията е обвинението, че са използвани за изпирането на няколко милиона евро от трафик на дрога.

През пролетта на 2012 година италианските служби, с помощта на българската полиция, проведоха операция „Кокаинови крале“, при която бяха арестувани 36 души. Сред тях беше и Брендо, който беше екстрадиран в Милано. На 9 юли м.г. италиански съд постанови срещу Евелин Банев 20-годишна присъда за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин от Латинска Америка за Западна Европа. Това наказание обаче не е окончателно, тъй като предстои по обвинението да се произнесе втората инстанция. Понеже присъдата в Италия не е влязла в сила, Брендо беше върнат у нас под домашен арест.

#Евелин Банев #Брендо #Женева #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници