Няма скандал в "Евромайки", твърди Калина Крумова

Няма скандал в "Евромайки", твърди Калина Крумова
Крумова заяви, че че в тяхната неправителствена организация няма проблеми с финансирането, напук на спекулациите. Снимка: bulgariabezcenzura.bg
A A+ A++ A

Председателят на „Евромайки“ Калина Крумова отрече информацията, че структури на организацията масово напускат.

„Напуснали са три председателки. Една председателка не означава една структура. Смятам, че всеки трябва да се чувства свободен да поеме своя път, какъвто и да е той. Аз уважавам техния избор, друг е въпросът дали уважавам начина, по който са го направили. Така че моля да не се насажда – това не е „някакъв скандал“. Нека да си припомним, че няма партия, в която да няма хора, които да не са си тръгнали. Сами виждаме какво става с една партия като БСП. Няма такава структура. Не знам обаче дали може да се сети някоя медия за по-силна женска политическа структура от „Евромайки“, така че е съвсем нормално ние да бъдем нападани“, коментира Крумова в студиото на Нова телевизия.

Бившият депутат от „Атака“ бе категорична, че в тяхната неправителствена организация няма проблеми с финансирането, напук на спекулациите.

На 28 юли женските структури "Евромайки" в Сливен и Котел напуснаха партията "България без цензура" (ББЦ) на Николай Бареков. Заедно с подалите оставка председатели на сдружението за Сливен - Женя Колева и на Котел - Тихомира Атанасова, от партията излизат около 80 учредители и редови членове на партията. Като причини за напускането те посочиха разочарованието си от Бареков и от начина на провеждане на политиката на ББЦ, както и липсата на перспектива за бъдещи демократични действия в името на българските жени и майки.

#Калина Крумова #Крумова #Николай Бареков #Бареков #ББЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино