Станишев нападна президента, ГЕРБ и ДПС от събора на Бузлуджа

Станишев нападна президента, ГЕРБ и ДПС от събора на Бузлуджа
Станишев обвини президента, ГЕРБ и ДПС в задкулисие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Силна БСП - единна левица" - това беше мотото на националния събор на червената партия на връх Бузлуджа, който беше използван за стягане на редиците преди изборите през октомври. Бившият лидер на БСП Сергей Станишев открито нападна президента Росен Плевнелиев, ГЕРБ и ДПС, че работят в сговор и против интересите на българските граждани.

"Няма да допуснем те да ограбят България! На тези избори става дума за държавата и съдбата на всеки един от нас", обясни Станишев пред социалистите.

Президентът на ПЕС заяви, че за последната година правителството е направило за обикновените българи в пъти повече, отколкото правителството на ГЕРБ и подчерта, че БСП се гордее с това.

45 000 социалисти и симпатизанти на БСП се качиха на връх Бузлуджа, където беше отбелязана 123-ата годишнина от създаването социалдемократическото движение у нас.

"Да преодолеем трудностите. Октомври не е бой последен, а битка за една по-искрена и добра България", добави новоизбраният лидер Михаил Миков.

По отношение на собственото му избиране, на „Бузлуджа” нямаше единно мнение. Едни симпатизанти го определиха като „един от най-добрите хора”, според други, шефът на парламента е оглавил партията по същия начин, по който Росен Плевнелиев е оглавил държавата – за да „слуша” определени кръгове.

Междувременно, дългоочакваният събор на левицата беше удавен от проливен дъжд и мъгла, които провалиха заснемането му от въздуха. Атмосферните условия обаче не попречиха на търговците да направят оборот от партийна литература, сувенири, кебапчета, картофки и бира.

В паузите между изказвания звучаха съветски хитове като "Калинка" в изпълнение на Мая Нешкова. Предвидена бе и игра на пейнтбол.

#Сергей Станишев #ГЕРБ #ДПС #БСП #Бузлуджа #Михаил Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино