Руснаци отсякоха: Уискито е опасно за здравето

Руснаци отсякоха: Уискито е опасно за здравето
A A+ A++ A

Руската федерална контролна служба за защита на правата на потребителите и благополучието на човека, известна като "Роспотребнадзор" (Rospotrebnadzor.ru), откри нарушения при търговията с американско уиски тип "бърбън", на територията на Русия. Освен това, то се оказа опасно за здравето.

Нарушенията в закона са открити при бърбъна "Кентъки джентълмен", произведен от американската компания "Бърбън 1972 Дистилъри" (1792bourbon.com). Според "Роспотребнадзор" това уиски не е преминало държавна регистрация според изискванията на Митническия съюз (Русия, Казахстан, Беларус), въпреки че на етикета му е поставен необходимият знак, даващ право да бъде търгувано на територията на държавите-членки.

"В алкохолната напитка са открити фталати, които могат да предизвикат функционални, а впоследствие и органични изменения в централната и периферната нервна система, ендокринната система, а също и онкологични заболявания и проблеми с безплодието при мъжете и жените", добавят от "Роспотребнадзор".

Бърбънът се произвежда след няколкогодишно отлежаване в дъбови бъчви на дестилиран алкохол, направен предимно от царевица. Името му се свързва с географския произход на първите количества - Бърбън, щата Кентъки, където се произвеждал още през 18-и век.

Фталатите и производни са диетилфталат, диметилфталат. Използва се за придаване мекота на козметичните продукти, разтварят ароматизаторите и денатурират спирта.

#уиски #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници