Протестърите скочиха срещу Медарова

Протестърите скочиха срещу Медарова
A A+ A++ A

Протестна мрежа възразява срещу назначаването на Красимира Медарова за министър без портфейл с отговорност за изборите.

Това заявяват от организацията по повод указа на президента Росен Плевнелиев за назначаване на Красимира Медарова за служебен министър за организация на изборния процес.

Протестна мрежа е напълно съгласна, че постът министър с отговорност за изборите е много важен и следва тази отговорност да бъде възложена на човек с безупречна репутация, доказан професионализъм и не бива да се правят никакви компромиси с кандидатурата при никакви обстоятелства.

Смятаме, че като председател на ЦИК Красимира Медарова имаше възможност да се докаже безспорно и да направи достатъчно за прозрачното действие на комисията в изпълнение на нейните отговорни за обществото първостепенни задачи, без да остави сянка на съмнение за действията си, което тя не успя да направи, твърдят от Протестна мрежа.

Красимира Медарова в момента е съдия в Софийския апелативен съд. Преди това беше председател на ЦИК. Медарова бе председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) от квотата на ГЕРБ в периода от април 2011 г. до март 2014 г.

Медарова подаде оставка заради влизането в сила на новия Изборен кодекс и на предвидените с неговите преходни и допълнителни разпоредби промени в Закона за съдебната власт, които забраняват действащи съдии да участват в състава на ЦИК като нейни членове.

По-късно и от Реформаторският блок възразиха срещу назначението. Говорителят Радан Кънев писа във "Фейсбук":

"Моят личен опит като юрист от кампанията 2011 поражда силно недоверие към избора на госпожа Медарова за министър, контролиращ изборите".


#Красимира Медарова #Росен Плевнелиев #министър #изборите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници