Няма да има министър за изборите

Няма да има министър за изборите
Три дни след като назначи специален министър за предстоящите предсрочни избори държавният глава се отказа от този пост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да има министър, който да отговаря за провеждането на предстоящите предсрочни избори. Това е решил президентът Росен Плевнелиев.

Три дни след като назначи специален министър за изборите държавният глава се отказа от този пост.

В неделя се оттегли назначената със специален указ от президента Красимира Медарова. Веднага след назначението й много партии и граждански организации разкритикуваха избора й с доводи, че е близка до ГЕРБ, че е оглавявала ЦИК по време на президентските и местни избори през есента на 2011 година и на предсрочните парламентарни през пролетта на 2013-а.

Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще поеме координацията от страна на централната администрация на изборния процес в подкрепа на дейността на Централната избирателна комисия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Според него, за нормалното произвеждане на изборите е необходима добра координация на администрацията и на връзките с гражданското общество.

„Надявам се, че няма да допуснем никакви изненади“, каза проф. Близнашки. Премиерът определи като добро предложението Красимира Медарова да заеме длъжността министър по изборните въпроси в служебното правителство.

„Откликнахме на обществените критики, състоятелни или не, но в създалата се обстановка преценихме да не се създава подобна длъжност“, заяви премиерът.

Той обяви пред БНТ, че не са се отказали от провеждането на референдум за изборните правила.

По думите му най- важното сега е да има нормална обстановка в страната. Основните цели на служебното правителство са да стабилизира страната и да подготви добре изборите.

„Служебното правителство не участва в изборите, то ще създаде нормална обстановка за тяхното провеждане. Никакви „Костинбродски афери“ няма да допуснем“, категоричен беше Близнашки.

#министър #избори #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници