Руски военен конвой навлезе в Украйна

Руски военен конвой навлезе в Украйна
В Украйна нахлуха руски военни. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руски военен конвой е пресякъл в четвъртък вечер руско-украинската граница и се намира на украинска територия, съобщават кореспонденти на британските вестници "Гардиън" и "Дейли телеграф". Журналисти от двата вестника твърдят, че са видели колона от 23 бронетранспортьора, придружени от цистерни с гориво и други логистични машини с официални руски военни регистрационни номера да се движат към границата близо до руския град Донецк - на около 200 км от едноименния град в Украйна.

След като паднал мрак, конвоят използвал черен път, за да мине през пролука в оградата от бодлива тел, бележеща границата и да навлезе в Източна Украйна, контролирана от проруски сепаратисти, посочва "Гардиън".

Колоната едва ли е част от мащабна официална руска инвазия, не е ясно също колко навътре в украинска територия смята да навлезе и колко дълго ще остане, но е неопровержимо доказателство на отдавнашните твърдения на Украйна, че руски войски действат от нейната страната на границата, отбелязва "Гардиън".

Междувременно руски конвой с хуманитарна помощ, състоящ се от близо 280 камиона, спря от руската страна на границата. Киев заяви, че той може да влезе в страната само под егидата на международни организации като ОССЕ и Червения кръст.

#Донецк #ОССЕ #Русия #Украйна #Конвоят на Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници