Русия отрече, че нейни БТР-и са навлезли в Украйна

Русия отрече, че нейни БТР-и са навлезли в Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Федералната служба за сигурност на Русия опроверга съобщенията, че руски военни и техника са преминали границата с Украйна, предаде РИА Новости.

Руските власти посочват, че в граничните райони патрулират мобилни групи граничари, но само на територията на Русия.

Представителят на регионалното Управление на Граничната служба на ФСБ поясни, че във връзка с непрестанните обстрели срещу територията на Русия и зачестилите случаи на масово преминаване на украински войници на руско-украинската граница се предприемат всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността на жителите в граничните населени места.

По-рано украинското разузнаване съобщи, че колона БТР-и и военни машини „Уралов“ са пресекли границата през временно закрития граничен пункт „Изварино“. Номерата и обозначителните знаци били руски.

По-рано кореспондентът на руската редакция на Би Би Си Юрий Вендик съобщи на своята страница в Twitter, че колона от 12 руски бронирани автомобила се движи по посока на границата с Украйна. Бронетранспортьорите били засечени на пътя към граничния пункт в руския град Донецк, недалеч от огромния конвой от руски камиони, за които Москва твърди, че превозват хуманитарна помощ за обсадените жители на градовете под контрола на сепаратисти в източната част на Украйна.

#Донецк #Конвоят на Путин #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници