Зимнината в Мизия заразена от бактерии

Зимнината в Мизия заразена от бактерии
A A+ A++ A

В Мизия не трябва да се използват дори консервите в буркани, защото водата може да е увредила плътността на капачките и в храната да са попаднали бактерии, предупреди в интервю за Дарик началникът на отдел „Контрол на храните" в Българската агенция по безопасност на храните д-р Райна Иванова.

Инспекторите на агенцията за проверили всички магазини и заведения за хранене, за да се избегнат зарази от некачествени стоки.

С оттеглянето на водата екипи от областната дирекция по безопасност на храните са влезли във всички обекти и са извършили оценка и експертиза на храните. Голяма част от продуктите, които са били потопени и не са съхранявани при хладилни условия, са насочени за унищожаване и предадени на екарисажите.

„При нашите проверки ние уведомявахме хората от Мизия да не ползват храните, ако са имали във фризерите, като няма ток, защото там вече се нарушава хладилната верига, тези храни се развалят", обясни експертът.

Иванова препоръча хората да внимават много с какво се хранят.

„Да внимават много и да не използват дори домашно консервираните храни в буркани, които са били потопени от водата, защото тази мръсна вода може да влезе и през капачките в бурканите. Плодове и зеленчуци също да не се консумират, защото вече е установено, че водите са замърсени и в някои случаи там, където има застояла вода, започват да се развиват множество микроорганизми", каза още началникът на отдел „Контрол на храните".

#Мизия #бактерии #консерви #буркани #Контрол на храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници