Сидеров дава Близнашки на прокурор

Сидеров дава Близнашки на прокурор
A A+ A++ A

В понеделник лидерът на „Атака” Волен Сидеров ще внесе сигнал до прокуратурата заради съмнения, че служебният министър-председател Георги Близнашки е извършил подправяне на документи, информират от пресцентъра на партията.

Според Сидеров доказателството за нередностите се намира в подписката за референдума за гласуването, внесена в Народното събрание.

"В нея 108 000 подписа са фалшифицирани и Близнашки трябва да бъде подведен под отговорност за измама”, твърди лидерът на "Атака". Нови доказателства давали декларациите за конфликт на интереси - не само за премиера, но и за още четири министри от служебния кабинет.

Волен Сидеров твърди, че премиерът Георги Близнашки е нарушил чл. 308, ал. 1 на НК и настоява „прокуратурата незабавно да започне прокурорска проверка и да повдигне обвинение срещу лицето Близнашки за подправяне на официален документ с цел да бъде представен пред надлежните институции и умишлено извършено злодеяние”.

Служебният министър на образованието Румяна Коларова, на здравеопазването Мирослав Ненков, на външните работи Даниел Митов  и на транспорта Николина Ангелкова са извършили същото нарушение, сочат от "Атака".

„Техните декларации също са замазани с коректор и това по закон се наказва”, се казва още в съобщението.

#Волен Сидеров #Георги Близнашки #референдум #прокурор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници