КТБAlive с персонални обръщения към шефовете на БНБ

КТБAlive с персонални обръщения към шефовете на БНБ
A A+ A++ A

Фейсбук групата КТБAlive отправи апел към Управителния съвет на БНБ, в който се обръща персонално към всеки от членовете. Авторите на писмото се обръщат към управата с молба за съдействие за решаване на проблема с банката като към хора, а не на банкови чиновници.

„Утре всички ще Ви сочат с пръст като разсипниците на КТБ. Или като спасителите. От вас зависи!“, се казва в обръщението.

В апела липсва обръщение към управителя Иван Искров. Авторите обещават към него да има „друго обръщение“.

Ето част от обръщенията към УС на БНБ:

Уважаеми господин Христов,

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на подуправител на БНБ и ръководещ управление „Емисионно“. Запознахме се с официалната Ви биография и сме впечатлени от високата Ви компетентност. Това ни кара да мислим, че от професионална гледна точка сте изключително наясно как стоят НАИСТИНА нещата в КТБ. Иска ни се да мислим, че поне извън прожекторите сте искрен и си отговаряте обективно на въпросите за тази банка. Жестоката за Вас, а и за нас истина е, че КТБ по нищо не се различава от всяка друга банка. Напротив, дори и след атаката и лешоядите, които са я накацали, показателите й са по-добри от показателите на поне половината от опериращите на българския пазар банки.
Задаваме въпроси, на които не искаме да ни отговаряте. Напротив, искаме да отговаряте НА СЕБЕ СИ, ИСКРЕНО...
Г-н Христов, когато сте НАСАМЕ СЪС СЕБЕ СИ, отговорете си искрено (без емоции и пристрастия, ПРОФЕСИОНАЛНО) на въпроса, управление „Емисионно“ АДЕКВАТНО ПОВЕДЕНИЕ ЛИ ИМАШЕ спрямо КТБ. Получи ли тази банка отношението, което получи друга една банка. Правилно ли е това от гледна точка на малките фирмички със сметки в КТБ, средствата за данъци и заплати на които стоят блокирани. Те агонизират, г-н Христов, пред вашия равнодушен поглед. Правилно ли е това? ПИТАМЕ ВИ, ЗАЩОТО СИГУРНО Е ЕДНАКВО ЗАКОНОСЪОБРАЗНО И ДА ДЕЙСТВАТЕ, И ДА БЕЗДЕЙСТВАТЕ. Вече излязоха в медиите достатъчно случаи – на човек болен от рак, който не може да си плати лечението например. Когато сте насаме със себе си, не Ви ли тежи на съвестта? Лесно ли игнорирате значението на един човешки живот? Или пък лечението на едно осъдено вече на доживотна присъда дете с ДЦП, за което, както знаете, бедната ни държавица не полага достатъчно грижи?

Уважаеми господин Костов,

В банковите среди Вие имате репутацията на изключително честен и праволинеен човек. Сигурно това е причината Вашите изказвания да са най-умерени от всички останали от УС на БНБ. Въпреки това, ВАШАТА ПОСЛОВИЧНА ЧЕСТНОСТ КАК ПОНАСЯ ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ВЪРШИ ОТ СТРАНА НА БНБ В КТБ? НЯМАТЕ ЛИ УГРИЗЕНИЯ, Г-Н КОСТОВ? КАКВО ВИ ГОВОРИ ЧУВСТВОТО ЗА ДЪЛГ И ОТГОВОРНОСТ ОТ 20 ЮНИ НАСАМ? КТБ ЛИ Е НАЙ-ЛОШАТА БАНКА В ДЪРЖАВАТА, Г-Н КОСТОВ? ГЛЕДАТЕ ЛИ СЪПРУГАТА И ДЕЦАТА СИ В ОЧИТЕ?

Уважаеми господин професор Статев,

Към Вас имаме специален апел. Господин професоре, НИЕ СМЕ АБСОЛЮТНО СИГУРНИ, ЧЕ ПОНЕ ВИЕ СТЕ НАПЪЛНО НАЯСНО, КАКВО ИЗВЪРШИХТЕ С РЕШЕНИЯТА СИ ЗА КТБ!!! Както сме сигурни, че си давахте сметка и за ефекта. Професоре, Вие не сте случаен човек, а един от водещите макроикономисти! От Вас се учат бъдещите финансови министри на тази държава! Имате над 170 научни публикации! ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ ВЪВ ВАС КАК ВИ РАЗРЕШИ да гласувате по този начин решенията на УС на БНБ за КТБ? Та Вие ЗНАЕХТЕ какви ще бъдат последиците! МАКРОИКОНОМИЧЕСКИТЕ, а и микроикономическите. Вие знаете много добре какво означава за една голяма фирма всичките й наличности да бъдат блокирани над 2 месеца. Неплатени данъци, осигуровки, влошена кредитна история, спрени доставки, нередовни разплащания с контрагенти, които се ослушват и чакат, ако може да им се размине и да не плащат... Как това се отразява на цели сектори от икономиката... Защото това важи за ВСЯКА БАНКА, НЕ САМО ЗА КТБ! Който и да е голям клиент на която и да е банка, с блокирани парични средства, които са кръвоносната му система, не може дълго да оцелее. КАК ПОНАСЯТЕ МИСЪЛТА ЗА ПРИНОСА ВИ В РАЗКЛАЩАНЕТО НА ЦЕЛИ СЕКТОРИ В ИКОНОМИКАТА, Г-Н ПРОФЕСОРЕ ПО МАКРОИКОНОМИКА!!!
Има и още един много важен момент. Г-н Професоре, идва началото на новата учебна година. Като ректор на най-престижното икономическо учебно заведение, Вие ще посрещнете студентите си и ще ги поздравите в първия им учебен ден. КАК ЩЕ ГИ ГЛЕДАТЕ В ОЧИТЕ, Г-Н ПРОФЕСОРЕ? КАК ЩЕ ГИ УЧИТЕ НА МОРАЛ И ОТГОВОРНОСТ? КАК ЩЕ ПОНЕСЕТЕ УПРЕКА В ПОГЛЕДИТЕ ИМ, ДОРИ И АКО НЕ ВИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ??? НЯМА ЛИ ДА ВИ ЛАЗЯТ МРАВКИ ПО ГЪРБА?

 

 

 

 

 

#КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници