Бизнесът против задължителния фитнес

Бизнесът против задължителния фитнес
Предложенията на управляващите са работодателят да бъде длъжен „да изгради поне едно помещение за спортна дейност, заедно със санитарни помещения за своите работници или служители”. Снимка: discounts.bg
A A+ A++ A

Бизнесът е против законодателно да му бъде вменено задължението да изгражда спортни съоръжения на работните места или да плаща за спортуването на служителите си, тъй като се натоварва икономически в условията на криза.

Това съобщиха от Българската стопанска камара (БСК) в четвъртък по повод внесени от ГЕРБ поправки в Закона за устройството на територията и в Закона за физическото възпитание и спорта, предаде „Медиапул“.

Предложенията на управляващите са работодателят да бъде длъжен „да изгради поне едно помещение за спортна дейност, заедно със санитарни помещения за своите работници или служители“.

Ако обаче няма тази възможност, фирмата ще трябва „да осигури средства или възможности за ползване на други спортни обекти или съоръжения, или да извърши реконструкция на съществуващия обект“.

Според БСК вносителят на корекциите не е направил задължителна оценка за икономическото въздействие от въвеждането на тези задължения върху работодателите и бюджетите на централно и местно ниво, особено като се отчитат условията на криза, в които оцелява българската икономика.

Бизнесът смята още, че предложената норма вменява на работодателя задължения при неясни критерии за съответните разходи.

От камарата посочват, че подкрепят създаването на условия и масовизирането на заниманията със спорт от подрастващите и възрастните, включително на работещите, за сметка на изграждането на дублиращи крупни спортни съоръжения с ниска натовареност и ефективност.

В същото време бизнесът припомня, че неведнъж е отправял към управляващите предложения за въвеждане на задължителни изисквания за работните сгради за изграждане на помещения за съхраняване и предварителна обработка на масово разпространени отпадъци – пластмаса, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и други за улесняване на събирането и предаването на този тип отпадъци при спазване на съответните хигиенни норми.

#фитнес #бизнес #Българската стопанска камара #БСК #ГЕРБ #спортуване #Закона за устройството на територията #Закона за физическото възпитание и спорта #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници