Осъден от аферата "Опицвет" се удави в Слънчев бряг

Осъден от аферата "Опицвет" се удави в Слънчев бряг
A A+ A++ A

Бизнесменът Кристиян Младенов, станал известен около аферата "Опицвет", се е удавил днес около 10 часа на плажа в Слънчев бряг.

Според първоначалната информация Кристиян Младенов е получил диабетичен шок и е припаднал във водата.

Бизнесменът се е къпел в морето пред хотел "Дюн" в Слънчев бряг, който е собственост на вдовицата на покойния бос на "ВАИ холдинг" Георги Илиев. Внезапно му прилошало, бил на плитко, спасителите реагирали бързо и го изкарали на брега, разказват източници от курорта, цитирани в медиите.

Оказана му е първа помощ на самата ивица, дишането му е било възстановено преди да дойде линейката, твърдят от управата на ивицата "Слънчев бряг Север". Спешният екип  е пристигнал веднага след сигнала. В линейката обаче 47-годишният мъж рязко се влошил и издъхнал преди да бъде транспортиран до болницата.

Очаква се аутопсията утре сутрин да даде повече информация за непосредствената причината за смъртта.

Името на Младенов нашумя през 1997 година, когато бе задържан след разкритата нарколаборатория в село Опицвет. От там бяха иззети 300 килограма амфетамини и 700 килограма прекурсори.

В последвалото разследване подсъдими са химикът Валери Величков и работодателят му Кристиян Младенов. Присъдата за Младенов е 5 години, постановена чак през 2008 година. Според приближени до бизнесмена той не е лежал и ден зад решетките. Официално е освободен от затворническото общежитие през 2012 г. - предсрочно за добро поведение.

#Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници